Home » » ΓΣΛ Φάρος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 83-95

ΓΣΛ Φάρος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 83-95


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΓΣΛ Φάρου με 95-83 στην Λάρισα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο 17χρονος, Ανδρέας Τσουμάνης, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην ελληνική επαγγελματική λίγκα!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 7π. (11-4) στο 5'. Ο Ολυμπιακός, όμως,  βελτίωσε την άμυνά του, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και με επιθετικές αιχμές τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου έφερε με ένα σερί 10-0 τα πάνω κάτω (11-14 στο 9'). Την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν στην συνέχεια οι Κάιλ Γουίλτζερ, Μπόμπι Μπράουν και Γιώργος Μπόγρης ανεβάζοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 11π. (30-41 στο 18'). Ωστόσο, η ομάδα της Λάρισας εκμεταλλεύτηκε τα καλά της περιφερειακά ποσοστά και μείωσε στους 6π. (38-44) με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη "έπεσε" ο ρυθμός των "ερυθρολεύκων", γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα της Λάρισας να προσπεράσει με ένα επί μέρους σκορ 14-5 (52-51). Παπανικολάου, Σπανούλης και Μπράουν φρόντισαν να ανακτήσει άμεσα ο Ολυμπιακός το προβάδισμα (52-61), αλλά οι γηπεδούχοι αρνήθηκαν να πετάξουν λευκή πετσέτα και μείωσαν στους 5π. (63-68, στο 30'). Ως εκεί, όμως... Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν στην άμυνα, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με ένα επί μέρους σκορ 17-4 εκτόξευσαν την διαφορά στους 18π.(85-67 στο 35'), δίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Δεκάλεπτα: 14-17, 38-44, 63-68, 83-95

ΓΣΛ Φάρος (Σκουρτόπουλος): Παπαμακάριος 6(2), Μαραγκός 12(2), Μουράτος 7, Σάφτενάαρ 5(1), Παπαντωνίου 15(1), Μπάντερ 10(2), Διαμαντάκος 2, Βαβάτσικος, Μπάρτ 22(2), Φενερ 2, Κίλι 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 5, Σπανούλης 13(3), Παπανικολάου 10 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 9(2), Γουίλτζερ 13(3), Μπράουν 19(4), Τολιόπουλος, Στρέλνιεκς 6(2), Τσουμάνης,
Αρσενόπουλος, Ρόμπερτς 12(1), Μπόγρης 8

"Επιθετικά είμαστε σε καλό δρόμο"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι χωρίς πολύ καλές άμυνες. Εμείς είχαμε ένα σταθερό προβάδισμα μετά τα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου, μετά το καλό ξεκίνημα της Λάρισας. Όμως, ποτέ δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα μας πέρασε κιόλας. Στην 4η περιόδου παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, περιορίσαμε τους αντιπάλους μας και με σταθερή επίθεση σε όλο το παιχνίδι κερδίσαμε το ματς. Είναι φανερό πως οι ελλείψεις μας στις θέσεις των ψηλών 'αδυνατίζουν' την άμυνά μας, ενώ η επίθεσή μας με την καλή κυκλοφορία που έχουμε λόγω των πολλών γκαρντ είναι ανεβασμένη. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έχουμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έχουμε καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Θεωρώ πως επιθετικά είμαστε σε καλό δρόμο να λειτουργήσουμε ομαδικά. Αμυντικά ευελπιστώ με τις προσθήκες των τραυματιών να παίξουμε ακόμα καλύτερα".
Και συνέχισε αναφερόμενος στις απουσίες... " Όπως είδατε σήμερα ο Παπανικολάου έπαιξε μόνο στην θέση 4, όχι στην φυσική του θέση. Αυτό έγινε επειδή είχαμε λειψανδρία στην θέση αυτή. Πρέπει να κάνουμε διαχείριση όλων των καταστάσεων αυτών μέσα στο παιχνίδι και δεν είναι εύκολο. Σίγουρα όλη αυτή η ανωμαλία αδυνατίζει τις συνεργασίες στην άμυνα. Γιατί κάποιο παίκτες παίζουν σε διαφορετικές θέσεις. Ο Παπαπέτρου δεν έχει τίποτα, έμεινε εκτός κυρίως για λόγους ξεκούρασης. Έχει καταπονηθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της απουσίας άλλων παικτών. Πιστεύω πως όταν επανέλθουν οι Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι και να πάμε στα πλέι οφ με όλο το δυναμικό μας. Συγχαρητήρια στην Λάρισα, τον κόουτς Σκουρτόπουλο και τους παίκτες που έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία".
Από την πλευρά του ο Μπόμπι Μπράουν σχολίασε: "Είναι πάντα δύσκολο όταν παίζεις εκτός έδρας. Εμείς βρήκαμε ρυθμό, παίξαμε ομαδικά και φτάσαμε στη νίκη".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger