Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Προμηθέας Πάτρας 104-69

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Προμηθέας Πάτρας 104-69


Με νίκη ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της STOIXIMAN.GR Basket League. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν στο ΣΕΦ του Προμηθέα Πάτρας με 104-69 και πλέον ετοιμάζονται για τα πλέι οφ, όπου στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την Κύμη.
Εκμεταλλευόμενος την κακή άμυνα, αλλά και τα κάκιστα ποσοστά της ομάδας μας (στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 5/8 βολές, 1/8 δίποντα, 5/13 τρίποντα εκ των οποίων τα τρία ήταν δια χειρός Γιάνις Στρέλνιεκς!), ο Προμηθέας έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 28-22.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την διαφορά στους 8π. (26-34 στο 13') και έλεγξαν σταθερά τον ρυθμό μέχρι και το 15' (33-40). Μέσα σε περίπου 1 λεπτό ο Ολυμπιακός με ένα σερί 8-0 προσπέρασε με 41-40, ωστόσο, τα αμυντικά του κενά δεν του επέτρεψαν να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά μεγαλύτερη του +1 (48-47).
Στην επανάληψη, ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" την υπόθεση νίκη και τα κατάφεραν. Πίεσαν στην άμυνα, άνοιξαν πυρ από την περιφέρεια διά χειρός Κάιλ Γουιλτζερ και με ένα επί μέρους σκορ 29-3 εκτόξευσαν την διαφορά στο +27 (77-50 στο 29').
Το γεγονός αυτό επέτρεψε στον κόουτς να ρίξει νωρίς -πολύ πριν τελειώσει η 3η περίοδος- στο παρκέ τους Βασίλη Τολιόπουλο, Νίκο Αρσενόπουλο και Ανδρέα Τσουμάνη. Τα νιάτα του Ολυμπιακού έδειξαν πολύ καλά δείγματα γραφής με αποτέλεσμα οι αποστάσεις να αυξηθούν ακόμη περισσότερο (38π., 104-66 στο 39'). Επιπλέον ο 17χρονος, Ανδρέας Τσουμάνης, πέτυχε στο 32' τους πρώτους του πόντους στην επαγγελματική λίγκα. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο αυτό σκόραρε 4 σερί και συνολικά 7)!
 

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός της ομάδας μας, Βασίλης Σπανούλης, βραβεύτηκε από τον ΕΣΑΚΕ για την ανάδειξή του στα πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Basket League.
«Είναι ωραίο να βλέπεις νεαρά παιδιά. Η Ελλάδα έχει το DNA του μπάσκετ. Μακάρι να βγουν νέα παιδιά, να στελεχώσουν την Εθνική και να συνεχιστεί η πορεία του ελληνικού μπάσκετ», σχολίασε ο αρχηγός μετά το τέλος της αναμέτρησης για την παρουσία των «πιτσιρικάδων» και συνέχισε αναφερόμενος στα πλέι οφ. «Το θέμα για εμάς είναι να είμαστε σε καλή κατάσταση, να επιστρέψουν οι τραυματίες και να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ για να διεκδικήσουμε τον τίτλο».
Για την συμπλήρωση έξι χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στην Κωνσταντινούπολη, είπε: «Αυτές είναι όμορφες αναμνήσεις. Λέμε πως στον αθλητισμό υπάρχουν πολλές λύπες και μεγάλες χαρές. Έτσι συνέβη και με εμάς. Έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές και αυτή την ομάδα την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Με μικρό μπάτζετ έχουμε χτίσει μία μεγάλη ομάδα που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και Ευρωλίγκες. Έχουμε πολλούς Έλληνες παίκτες και οι ξένοι που έρχονται, έρχονται για να βοηθήσουν και να χτίσουν την καριέρα τους. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο αυτό. Πήγαμε από τον αντίθετο δρόμο».

Δεκάλεπτα: 22-28, 48-47, 77-52, 104-69

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 10 , Σπανούλης 10 (1 τρ., 10 ασίστ), Στρέλνιεκς 9 (3), Ρόμπερτς 5 (1), Γουίλτζερ 23 (6), Μπράουν 8 (2), Τολιόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 7 (7 ριμπ.), Μάντζαρης 2, Τσουμάνης 7 (1), Αρσενόπουλος 3 (1), Μπόγρης 17 (13 ριμπ.).

Προμηθέας Π. (Γιατράς): Λίποβι 3(1), Φαγιέ 1, Έλις 6, Μαντζούκας 12 (2), Πράδερ 18 (2), Τουντζιαράκης 5, Σκούφη 2, Γκίκας 3 (1), Γερομιχαλός 7, Δημάκος 6, Καραΐσκος 2, Σωτηρίου 4.

«Πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά οι νέοι»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, ένα παιχνίδι επίθεσης και από τις δύο ομάδες. Δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά κυρίως , γιατί επιθετικά είχαμε καλή κυκλοφορία, βγήκαν ελεύθερα σουτ. Κάναμε κάποια στιγμή κάποια κατάχρηση στα σουτ απ’ έξω. Από ένα σημείο και μετά ‘έφτιαξε’ η επίθεσή μας,  κλείσαμε προηγούμενοι το πρώτο μέρος 48-47, αλλά αμυντικά δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι. Μετά έπαιξαν και οι «μικροί» και από τις δύο ομάδες, του Προμηθέα μπήκαν λίγο νωρίτερα και έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι, που έδειξε πως το ελληνικό μπάσκετ νέους αθλητές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από το σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να τους προσέξουμε και να τους βοηθήσουμε να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο.  Για τους μικρούς μας παίκτες θέλω να πω πως πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν αυτό που πρέπει, ξεκινώντας πάντα από την άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουν σωστή νοοτροπία, να δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς, υποστήριξε: «Σήμερα ήταν η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και θέλαμε να διαχειριστούμε το χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε χρόνο σε παιδιά που μας έχουν βοηθήσει όλο το χρόνο με τα προβλήματα που είχαμε και κατά κάποιο τρόπο το ανταποδώσαμε έτσι. Είμαστε χαρούμενοι για την προσπάθεια των παιδιών ως οργανισμός του Προμηθέα. Η προσπάθεια αυτή μας ευχαριστεί. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και κοιτάμε τα πλέι οφ πια. Κοιτάμε το παιχνίδι που έχουμε την Τετάρτη στην Πάτρα». Για την απουσία των τραυματιών Χόλ και Μιλόσεβιτς, τόνισε: «Και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα και είπαμε να τους προφυλάξουμε. Πιστεύω πως την Τετάρτη στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, ο ένας από τους δύο τουλάχιστον θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Για αυτό και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το χρόνο των άλλων παιδιών, για να μην έχουμε άλλες απώλειες».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger