Home » » Euroleague Playoffs Game 4: Ζαλγκίρις - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 101-91

Euroleague Playoffs Game 4: Ζαλγκίρις - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 101-91


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις με 91-101 και έμεινε εκτός φάιναλ φορ. Από την τέταρτη αναμέτρηση των πλέι οφ απουσίασε ο Γιώργος Πρίντεζης λόγω τραυματισμού.
Εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της στα ριμπάουντ, αλλά και την περιφερειακή της ευστοχία (κυρίως εκείνη του Πάνγκος), η Ζαλγκίρις επέβαλλε στο ξεκίνημα τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 8π. (21-13, στο 7'). Η είσοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου επέτρεψε στους "ερυθρολεύκους" να ισορροπήσουν την κατάσταση στα ριμπάουντ. Παράλληλα με πιεστική άμυνα και επιθετική πολυφωνία απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 9-2 και μείωσαν στον πόντο (23-22) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.
Ο Ολυμπιακός παρέμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 13'  (29-27). Στην συνέχεια, όμως, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Την ίδια στιγμή οι Λιθουανοί άνοιξαν νέο πυρ από τα 6.75μ. και εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους 17π. (46-29, στο 17'). Η λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε την Ζαλγκίρις στο +14 (51-37).
Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν στην άμυνα και προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά (59-48). Όμως, η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε το νέο επιθετικό μπλακ άουτ της ομάδας μας,  "χτύπησε" τόσο από την γραμμή του τριπόντου, όσο στο "ζωγραφιστό" και αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (23π., 76-53, στο 28').
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την μάχη και με επιθετικές αιχμές τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Κάιλ Γουίλτζερ μείωσαν στους 12π. (83-71 στο 34'). Σκοράροντας κυρίως από την γραμμή της φιλανθρωπίας η Ζαλγκίρις ανέβασε την διαφορά στους 15π. (91-76, στο 37').  Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και μείωσε στους 7π. (93-86, 40'' για το τέλος), όμως, τα "σφυρίγματα" των διαιτητών "τελείωσαν" οριστικά την υπόθεση νίκη υπέρ της Ζαλκίρις, η οποία μέχρι να ολοκληρωθεί το ματς σκόραρε αποκλειστικά από την γραμμή των βολών.

Δεκάλεπτα:  23-22, 51-37, 78-56,  101-91

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 9, Πάνγκος 21 (2), Τουπάν 11 (1), Ούντριχ 4, Γιανκούνας 8 (1), Σάγιους, Μιλάκνις 3 (1), Μίτσιτς 9 (3), Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας 7, Βαλίνσκας 1, Ουλανόβας 20 (3τρ., 9ριμπ.).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 8, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 19 (2), Μιλουτίνοφ 3, Στρέλνιεκς 17 (2), Τιλί 3 (1), Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (2), Γουίλτζερ 12 (2).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις για την πρόκριση στο Final Four. Έπαιξαν καλύτερα σε όλη την σειρά και άξιζαν να προκριθούν στο Final Four. Ήταν πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, όπου χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας για το οποίο παλεύαμε για εννιά μήνες. Ήταν δύσκολο εδώ σε αυτή την ατμόσφαιρα να παλέψουμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Υπήρξε ένας λόγος γι’ αυτό και δεν είναι δικαιολογία. Είχαμε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς. Παίξαμε δύο παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν τα playoffs και δεν είχαμε τους παίκτες που ήταν τραυματίες. Αυτά τα παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι μία καλή πρόβα για τα playoffs, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θα έπρεπε. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε επίσης τους τραυματισμούς των Μιλουτίνοφ και Μπόγρη στο γόνατο. Αυτό αποδιοργάνωσε την χημεία μας και τους ρόλους μας φυσικά δεν ήμασταν σε φόρμα, μετά από όλα αυτά», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Θρύλου και συμπλήρωσε πως «δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου και ειδικά από αυτούς που ήταν τραυματίες και έπαιξαν με τη θέλησή τους και με ενέσεις. Θυσιάστηκαν για την ομάδα. Το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν είναι τα playoffs, πρέπει να είσαι έτοιμος να έχεις τύχη. Εμείς δεν ήμασταν τυχεροί, είχαμε πολλούς τραυματισμούς και όλο αυτό μας επηρέασε. Είχαμε πιθανότητες να πάρουμε το πρώτο ματς, αλλά και οι τραυματισμοί δεν μας επέτρεψαν να παλέψουμε. Έπαιξαν πολύ καλύτερα και αξίζουν αυτή την πρόκριση. Ήταν καλοί όχι μόνο τώρα αλλά και όλη τη σεζόν. Καλή επιτυχία στην Ζαλγκίρις».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Και βέβαια άξιζε να πάει στο Final 4 η Ζαλγκίρις. Το σύστημα είναι δίκαιο, ήταν σε καλύτερη φόρμα από εμάς. Και εμείς το έχουμε καταφέρει αυτό παλιότερα. Αυτή τη φορά η Ζαλγκίρις έπαιξε καλύτερα. Στις τρεις νίκες, πάντα νικάει ο καλύτερος. Αποτύχαμε στο στόχο μας, να πάμε στο Final 4. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Θα μας πάρει καιρό να το συνειδητοποιήσουμε.
Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες, αλλά οι τραυματισμοί σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Κάθε χρονιά είναι περίεργη και θέλει τύχη και τάιμινγκ. Δυστυχώς, είχαμε όλη τη χρονιά τραυματισμούς. Είμαστε μεγάλη ομάδα, που πρέπει πάντα να βρίσκουμε τη λύση. Αυτή τη φορά δεν τη βρήκαμε. Απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας πίστεψε.
Τώρα ανοίγει ή κλείνει ένας κύκλος δεν το ξέρω. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό μετά από μια τέτοια ήττα. Κι εμείς το καταφέραμε αυτό το 2012 μετά από 15 χρόνια. Και η Ζαλγκίρις τώρα μετά από 19. Για όλους υπάρχει η πρώτη φορά. Πρέπει να υπάρχει και το τάιμινγκ. Η Ζαλγκίρις είναι σε μια κατάσταση που αυτή τη στιγμή πιστεύω θα νικούσε οποιονδήποτε. Της αξίζουν συγχαρητήρια.
Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι υπερήφανος. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, γιατί έχουμε ακόμα έναν τίτλο μπροστά μας. Σίγουρα είναι στενάχωρη στιγμή. Αυτά έχει η ζωή και ο αθλητισμός όμως. Πρέπει να το ξεπεράσουμε.
Ο Σάρας κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ζαλγκίρις. Όλα μαζί συντελούν να έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς και μας νίκησαν.
Έχουμε έναν στόχο ακόμα μπροστά μας. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα γίνει. Η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της. Η ομάδα είναι νοσοκομείο, δεν υπάρχουν μόνο οι τραυματίες που γράφετε εσείς, είναι κι άλλοι τραυματισμοί. Πρέπει η ομάδα να συνέλθει».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger