Home » » Euroleague Playoffs Game 2: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ζαλγκίρις 79 - 68

Euroleague Playoffs Game 2: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ζαλγκίρις 79 - 68


Το "θηρίο" αν και πληγωμένο βρυχάται ακόμα! Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Ζαλγκίρις με 79-68, έκανε το 1-1 στην προημιτελική σειρά και πλέον θα τα δώσει όλα για τουλάχιστον ένα διπλό στις αναμετρήσεις που ακολουθούν επί λιθουανικού εδάφους.
Στο συγκεκριμένο ματς απουσίασε ο τραυματίας, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ με αυτοθυσία, πόνο και ένεση έπαιξαν οι Κώστας Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιώργος Μπόγρης!
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με 5π. (13-8 στο 6'), όμως, με πιεστική άμυνα και επιθετικές αιχμές τους Τζαμέλ ΜακΛιν και Βασίλη Σπανούλη οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν στην αντεπίθεση και προσπέρασαν με 17-15 στο 10'. Και δεν σταμάτησαν εκεί... Σπανούλης και Στρέλνιεκς "χτύπησαν" από την περιφέρεια και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 10π. (25-15 στο 12').Οι Λιθουανοί "απάντησαν" από τα 6.75μ. (29-23, στο 17'), όμως, ο ασταμάτητος Τζαμέλ ΜακΛίν φρόντισε να αυξήσει ξανά τις αποστάσεις (41-28, στο 19').
Επιπόλαια λάθη του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στην Ζαλγκίρις να μειώσει με ένα σερί 4-0 σε 41-32 με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Η λιθουανική ομάδα μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και έριξε ακόμη περισσότερο την διαφορά στους 3π. (45-42, στο 23'). Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να κρατά έστω και δύσκολα το προβάδισμα μέχρι το 29' (54-52).
Ο Τουπάν ισοφάρισε σε 54-54 στην εκπνοή της 3ης περιόδου, όμως, με σούπερ άμυνα και με τρία σερί τρίποντα (από τους Μάντζαρη, Παπανικολάου και Πρίντεζη)  η ομάδα μας βρέθηκε στο +9 (63-54 στο 34'). Η επτάλεπτη διακοπή που ακολούθησε λόγω προβλήματος στον πίνακα, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον ρυθμό του και αύξησε κι άλλο τις αποστάσεις (+13, 68-55 στο 37'). Με τον Τζαμέλ ΜακΛιν να κυριαρχεί στην ρακέτα ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο +13 (72-59, 1:58 για το τέλος), όμως, το αντιαθλητικό φάουλ του Αμερικανού σέντερ έδωσε την ευκαιρία στην Ζαλγκίρις να μειώσει στους 8π. (72-64) με 2/2 βολές του Ντέιβις και τρίποντο του Μιλάκνις στην επαναφορά! Η Ζαλγκίρις παρέμεινε "ζωντανή" (74-68, στο 39'), όμως, το απίστευτο κάρφωμα του Ιωάννη Παπαπέτρου 37'' για το τέλος ουσιαστικά της έκοψε τα φτερά (76-68). Για... κερασάκι στην τούρτα, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ευστόχησε στην συνέχεια και σε σουτ 3π. (79-68) βάζοντας οριστικά τέλος στις όποιες πιθανότητες της Ζαλγκίρις.

Δεκάλεπτα: 17-15, 41-32, 54-54, 79-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν, Μπράουν 3(1), Παπαπέτρου 9 (1 τρ., 7 ριμπ.), Σπανούλης 17 (2τρ., 4 ας.), Στρέλνιεκς 8 (2), Τιλί 2, Πρίντεζης 8 (1 τρ., 8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2 τρ., 5 ριμπ., 7 ασ.), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Γουίλτζερ.

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 20, Πάνγκος 5(1), Τουπάν 6, Ούντριχ, Μασιούλις, Μιλάκνις 1 (3), Μίτσιτς 13 (1), Ουάιτ 6, Καβαλιάουσκας 7, Ουλανόβας.

«Όλοι έδωσαν το μάξιμουμ»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απένειμε τα εύσημα σε όλους τους παίκτες του και ειδικά σε εκείνους που έπαιξαν παρά τους τραυματισμούς τους… «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας. Μετά την ήττα της Τετάρτης, το δεύτερο ματς ήταν ακόμη πιο δύσκολο, αλλά όλοι οι παίκτες έδωσαν το μέγιστο και έδειξαν να έχουν υψηλό κίνητρο. Κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά παίξαμε εξαιρετική άμυνα και από εκεί ελέγξαμε το ματς. Από τους 81 πόντους που είχε η Ζαλγκίρις την κρατήσαμε στους 69. Παρότι περιμέναμε την αντίδρασή τους και ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, είχαμε συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στην τέταρτη περίοδο και όπως πήγε ο αγώνας αξίζαμε τη νίκη. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες που ήταν τραυματίες και έπαιξαν με αυτοθυσία. Έδωσαν το μάξιμουμ για την ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια από μένα και από όλους. Είναι σημαντικό ότι όλοι οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όσο και αν έπαιξαν, έπαιξαν με αυταπάρνηση τον ρόλο τους. Περιμένω από όλους περισσότερα, θέλω όλοι να είναι έτοιμοι και όταν παίζουν με αυτή τη νοοτροπία σίγουρα ο χρόνος τους θα αυξηθεί. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν ένθερμα και σωστά, με τη φωνή τους».
Όταν του αναφέρθηκε πως ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έκανε παράπονα για την διαιτησία, είπε: «Έτσι όπως παίζει άμυνα η Ζαλγκίρις έπρεπε να σουτάρουμε 45 βολές κι όχι 24. Η Ζαλγκίρις παίζει με χέρια και σπρωξίματα εκτός φάσης. Το ότι μίλησε ο κ. Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία ελπίζω να μην επηρεάσει καταστάσεις όπως και στο πρώτο ματς. Τώρα η πίεση πάει στη Ζαλγκίρις, γιατί πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια. Εμείς έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε. Κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς».

«Έβαλε μεγάλα σουτ ο Ολυμπιακός»
Από την πλευρά του ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Περιμέναμε την αντίδραση του είναι μια πρωταθλήτρια ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Ξεκίνησαν επιθετικά και είχαμε πρόβλημα στην αντιμετώπιση. Εμείς στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσαμε να παίξουμε επιθετικά. Το ματς άρχισε με 7-2 φάουλ και 11-0 βολές, κάτι που αξίζει να σχολιαστεί.  Στέρησε την επιθετικότητα από την άμυνά μας. Στο ξεκίνημα δεν είχαμε τον ίδιο σεβασμό που ζητούσαμε και δεν ήταν σίγουρα 50-50. Μετά είχαμε ανηφόρα. Ο Ολυμπιακός ήθελε απεγνωσμένα τη νίκη. Εμείς καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά ο αντίπαλός μας πέτυχε κάποια δύσκολα καλάθια. Δύο μεγάλα τρίποντα και αυτή είναι η ιστορία του αγώνα. Ήταν μια καλή εμπειρία για την ομάδα μου το ότι έπαιξε σε τέτοια ατμόσφαιρα και ελπίζω να καταλάβουν τι χρειάζεται για να κερδίσουν. Ο Ολυμπιακός  ήταν πιο επιθετικός σήμερα. Είμαι απογοητευμένος από το γεγονός ότι χάσαμε 13 ριμπάουντ και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να παλέψουμε περισσότερο. Ο τρόπος που αντέδρασε ο Ολυμπιακός είναι μια διδακτική εμπειρία για μας. Σε κάθε ματς παίρνουν οι παίκτες μου μια ιδέα για το τι συμβαίνει εδώ. Δεν είναι μόνο μπάσκετ, αλλά πολλά πράγματα. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να πειθαρχημένος για σαράντα λεπτά. Οι παίκτες μου πάλεψαν, αλλά ο Ολυμπιακός πάλεψε περισσότερο και υπήρχαν και άλλοι παράγοντες. Ό,τι βιώνουν οι παίκτες μου είναι σπουδαίο για το μέλλον τους, όχι μακροπρόθεσμα, αλλά και για το εγγύς μέλλον».

«Τώρα αρχίζει η σειρά»
Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον κόσμο που γέμισε το ΣΕΦ σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε, η σειρά τώρα ξεκινά. Πρέπει να διεκδικήσουμε στο Κάουνας το καλύτερο δυνατό. Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση με τον Μιλουτίνοφ έξω, τα πιο πολλά συγχαρητήρια πρέπει να πάνε στον Γιώργο Μπόγρη. Μπήκε κι έδωσε και την ψυχή του. Όποιος κι αν μπήκε στο παρκέ, έδωσε κάτι. Αυτά είναι τα μικρά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να πας μπροστά».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος αγωνίστηκε με ρήξη μηνίσκου, τόνισε: «Ήταν πολύ σημαντικό ματς, μετά την ήττα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη. Φέτος η χρονιά δεν μας έχει πάει τόσο καλά σε θέματα υγείας. Από τις 18 Αυγούστου, όλη μας η χρονιά, κρίνεται σε 2 εβδομάδες. Δεν το συζητάω ως πρέπει να δίνεις ακόμα και το 2% για τον στόχο σου, που αυτός είναι το Βελιγράδι. Να πάμε στη Λιθουανία για την πρόκριση, γιατί μας αξίζει. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχει τρομερό κλίμα. Όλοι καλύπτουν τα κενά, παίζουμε ο ένας για τον άλλον και το δείξαμε σήμερα, γιατί κάπου είχαμε χάσει τον δρόμο μας. Μας βάζει και ο Σπανούλης μέσα σε αυτό το δρόμο. Σε τέτοια μας μπαίνεις και με ένα πόδι να παίξεις! Περίμενα αυτή την ευκαιρία καιρό. Κάνουμε όλοι το step up. Αφού είχα τα ψυχικά αποθέματα να βοηθήσω δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο και να συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία και στη συνέχεια».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger