Home » » Euroleague Playoffs Game 1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ζαλγκίρις 78 - 87

Euroleague Playoffs Game 1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ζαλγκίρις 78 - 87


Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας... Ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκας από την Ζαλγκίρις με 78-87 και την Παρασκευή (20/04, 21.15) θα τα δώσει όλα για να ισοφαρίσει την σειρά.
Το "ερυθρόλευκοι" πλάνο λειτούργησε άψογα στο πρώτο 8λεπτο. Καλή άμυνα, υπεροχή στα ριμπάουντ και καλές επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στην ομάδα μας να προηγηθεί με 14π. (22-8). Η Ζαλγκίρις, η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο σκόραρε κυρίως δια χειρός Ντέιβις (πέτυχε τους 8 από τους 12 πόντους των Λιθουανών στο διάστημα αυτό), πίεσε στην συνέχεια στα 3/4 του γηπέδου και δημιούργησε σοβαρά επιθετικά προβλήματα στην ομάδα μας. Επιπλέον, κυριάρχησε απόλυτα στα ριμπάουντ, βρήκε στόχο από την περιφέρεια και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 32-32 (στο 18'). Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, δήλωσε και πάλι "παρών" και με δύο σερί τρίποντα έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα 6π. (38-32, στο 20').
Με επιθετική αιχμή τον Πάνγκος, ο οποίος "χτύπησε" από τα 6.75μ. οι Λιθουανοί κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο 26' (45-46). Βαγγέλης Μάντζαρης και Βασίλης Σπανούλης έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια και ανέκτησαν την πρωτοπορία για τον Ολυμπιακό (52-46). Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να την διατηρήσει... Η ομάδα μας συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι στο physical game των Λιθουανών, οι οποίοι προσπέρασαν ξανά (56-57, στο 32'). Για μία ακόμη φορά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασαν άμεσα και με ένα σερί 7-0 πήραν μια διαφορά 5π. (63-57, στο 34').
 Ούτε, όμως, και αυτή την φορά μπόρεσαν να μείνουν σε θέση οδηγού... Σκοράροντας κυρίως από την γραμμή της φιλανθρωπίας οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 9-0 και βρέθηκαν στο +1 (65-66). Σπανούλης - Παπαπέτρου "έτρεξαν" ένα σερί 4-0 (69-66), όμως, η Ζαλγκίρις "πόνταρε" στην περιφερειακή της ευστοχία και δικαιώθηκε, καθώς βρέθηκε στο +3 (69-72, 53.7'' για το τέλος). Περίπου 38''  για την λήξη ο Σπανούλης ισοφάρισε με τρίποντο σε 72-72, όμως, ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει το ματς, αφού μετά την εξαιρετική άμυνα του ΜακΛίν στον Ντέιβις δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την τελευταία επίθεση (οι "ερυθρόλευκοι" υπέπεσαν σε λάθος).
Η Ζαλγκίρις συνέχισε διατήρησε τα υψηλά της ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, στοιχείο που της επέτρεψε να προηγηθεί να επιβάλει τον ρυθμό της (76-82, στο 1:40 για το τέλος της παράτασης) και να κάνει το break φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 78-87.

Δεκάλεπτα: 23-12, 38-32, 56-53,  72-72. Παρ.: 78-87

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6 (6 ριμπ.), Μπράουν, Παπαπέτρου 11 (1τρ., 7 ριμπ.), Σπανούλης 25 (5 τρ., 9 ασ.), Μιλουτίνοβ 7 (8 ριμπ.), Στρέλνιεκς, Τιλί 3(1), Πρίντεζης 12 (5 ριμ.), Μάντζαρης 9 (2), Ρόμπερτς 5, Τόμπσον.

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 21, Πάνγκος 20(3), Τουπάν, Ούντριχ 4, Γιανκούνας 4, Μιλάκνις 16(4), Μίτσιτς 7, Γουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας 2, Ουλανόβας 5 (1).

«Δεν σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Απόψε χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και όταν πηγαίνει εκεί ένα ματς κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει. Είναι μια σειρά αγώνων και τώρα εμείς θα πρέπει να παλέψουμε την Παρασκευή για να ισοφαρίσουμε και μετά να πάμε στο Κάουνας για να παλέψουμε για τα δύο επόμενα παιχνίδια και να τελειώσουμε εκεί τη σειρά. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ή φόρμα μετά τους τραυματισμούς τους. Αυτό δεν βοήθησε το παιχνίδι μας».
Και συνέχισε τονίζοντας πως οι διαιτητές δεν «έπαιξαν» 50-50: «Θέλω να σταθώ και σε ό,τι έγινε μετά τον αγώνα της κανονικής περιόδου και τα σχόλια του συναδέλφου μου της Ζαλγκίρις. Επιτέθηκε στους διαιτητές και απόψε επηρέασε τους διαιτητές. Δεν πιστεύω πως σήμερα οι διαιτητές σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια. Είδαμε απλές επαφές να δίνουν βολές στη Ζαλγκίρις και αντίστοιχα εμείς να μην παίρνουμε τα ίδια σφυρίγματα. Σεβόμαστε τους διαιτητές και τη διαδικασία της Ευρωλίγκα, αλλά βλέπουμε ότι τακτικά οι άλλες ομάδες μιλούσαν για τη διαιτησία. Εμείς δεν το κάναμε και αυτό το εξέλαβαν ως αδυναμία και ίσως θεώρησαν πως είμαστε χαρούμενοι με όσα λένε εναντίον μας. Στο τέλος της ημέρας είναι σημαντικό να έχουμε 50-50 διαιτησία και σήμερα δεν συνέβη αυτό. Βλέπω ότι υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω… Όλοι γκρινιάζουν, στέλνουν DVD…».
Για τους τραυματίες, είπε: «Δεν γνωρίζω καθόλου για τους τραυματίες. Ο Μιλουτίνοφ χτύπησε στη διάρκεια του αγώνα και έπαιξε με ένεση. Θα δούμε αύριο… Ο Στρέλνιεκς μού ζήτησε κάποια στιγμή να βγει γιατί δεν μπορούσε. Όλα αυτά τα γεγονότα των τραυματισμών χάλασαν τη χημεία μας. Το κυριότερο είναι πως δεν έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας για να είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε στα κρίσιμα παιχνίδια. Παρόλα αυτά δεν το βάζουμε κάτω. Θα παλέψουμε».
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιος λόγος που η Ζαλγκίρις δυσκολεύει την ομάδα του, απάντησε: «Είναι θέμα λύσεων. Βλέπετε ότι σε όλα τα ματς ξεκινάμε καλά, παίρνουμε διαφορά, αλλά μετά πέφτουμε γιατί δεν έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους για ένα πιο ανοιχτό rotation. Παρ΄ όλα αυτά δεν το βάζουμε κάτω, θα παλέψουμε, πάμε για το 1-1 την Παρασκευή και για να κερδίσουμε τη σειρά στο Κάουνας».

«Απίστευτο το ότι κερδίσαμε σε αυτό το γήπεδο»
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι απίστευτο το ότι κερδίσαμε σε μια τέτοια έδρα και μια τέτοια ομάδα. Ελπίζω οι παίκτες μου να κατάλαβαν πως είναι η ατμόσφαιρα των πλέι οφ. Περιμένω στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Θα πρέπει να διορθώσουμε κομμάτια του παιχνιδιού μας και λάθη. Οι παίκτες μου έδειξαν αποφασιστικότητα και χαρακτήρα. Για να προκριθούμε πρέπει να παίξουμε καλύτερα και πιο έξυπνα, να δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια και να μην θεωρούμε καμία κατοχή δεδομένη».
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναφορικά με την διαιτησία πριν τον πρώτο αγώνα, απάντησε: «Εσείς δημιουργήσατε αυτή τη φασαρία. Με ρώτησαν στο Κάουνας κι απλά απάντησα. Έχω φίλους στην Αθήνα και μου είπαν πώς μεταφέρθηκαν εδώ οι δηλώσεις μου. Εσείς το παρουσιάσατε ότι εγώ απαίτησα 50-50 διαιτησία. Εγώ είπα ότι σε αυτές τις σειρές πρέπει να είναι οι καλύτεροι διαιτητές και να σφυρίζουν 50-50. Αυτό είναι το μόνο που ζητώ, είμαι σίγουρος πως αυτό είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Δεν είναι θέμα μετάφρασης, είναι ξεκάθαρο αυτό που είπα. Αλλά εσείς έχετε τη δύναμη. Σε κάθε ματς είναι 50-50».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger