Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φενέρμπαχτσε 95 - 70

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φενέρμπαχτσε 95 - 70


Δυναμική επιστροφή στις νίκες έκανε ο Ολυμπιακός. Επιβλήθηκε της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε με 95-70 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν επικρατήσει της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στην αναμέτρηση του α' γύρου στην Κωνσταντινούπολη.

Το ξεκίνημα της ομάδας μας ήταν εντυπωσιακό. Με σούπερ άμυνα, εντυπωσιακά ποσοστά (ειδικά από τα 6.75μ. από όπου είχε 5/6 στο πρώτο δεκάλεπτο), απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ και μηδέν λάθη, οι "ερυθρόλευκοι" με επιθετικές αιχμές τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου "έχτισαν" με το... καλησπέρα μια διαφορά 19π. (34-15, στο 9').

Ένα αχρείαστο φάουλ του Παπανικολάου στην λήξη της πρώτης περιόδου, έδωσε στην τουρκική ομάδα την ευκαιρία να μειώσει σε 34-18, ενώ στην συνέχεια χάρη στην περιφερειακή ευστοχία του Άλι Μοχάμεντ πλησίασε στους 8π. (38-29, στο 16΄). Όμως, οι Μπράιαν Ρόμπερτς και Γιάνις Στρέλνιεκς "χτύπησαν" επίσης από την γραμμή του τριπόντου (44-31) και κράτησαν σταθερά την ομάδα μας σε θέση οδηγού (44-36).

Με την συνταγή της πρώτης περιόδου και ακριβώς την ίδια πεντάδα (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ), οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο (57-43, στο 25'). Όταν δε στην εξίσωση μπήκε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς (αντικατέστησε τον Βαγγέλη Μάντζαρη) ο δείκτης της διαφοράς έφτασε στους 19π. (67-48, στο 28').

Και οι "ερυθρόλευκοι" δεν σταμάτησαν εκεί... Πάντα βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα, κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα στην επίθεση  και αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+27, 95-68 στο 39'). Την τελευταία επίθεση των 20'' η ομάδα μας επέλεξε να μην την  πραγματοποιήσει από σεβασμό στον αντίπαλο.

Δεκάλεπτα:  34-18, 44-36, 71-54, 95-70.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 12 (1τρ., 6 ριμπ.), Τολιόπουλος, Σπανούλης 19 (3), Μιλουτίνοφ 5, Στρέλνιεκς 19 (4), Πρίντεζης 12 (2τρ., 7 ριμπ.), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Γουίλτζερ 3 (1), Τόμπσον 3.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 6, Μέλι, Μαχμούτογλου, Γουάναμεϊκερ 7 (1), Σλούκας, Γκούντουριτς 8 (1), Βέσελι 8 (5 ριμπάουντ), Γκιουλέρ 2 (1/6 σουτ), Κάλινιτς 3 (1), Ντίξον 24 (6), Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4.

«Να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο»

Λίγο μετά τους Προέδρους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, που βρέθηκαν στα αποδυτήρια και μοίρασαν συγχαρητήρια, ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, απέδωσε με την σειρά του τα εύσημα στους παίκτες του.
«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν με καρδιά. Έδωσαν το μάξιμουμ σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Πάλεψαν για κάθε κατοχή, σε άμυνα κι επίθεση, για κάθε ριμπάουντ και για κάθε νεκρή μπάλα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα, έχοντας τον Σπανούλη σε ένα δεκάλεπτο που ηγήθηκε εξαιρετικά της ομάδας. Όμως, δεν ήταν μόνο εκείνος όλοι όσοι άρχισαν ήταν πολύ συγκεντρωμένοι δεν θέλω να αφήσω κανέναν εκτός από το κάδρο. Έβαλαν τους κανόνες στον αγώνα, αμυντικά κι επιθετικά. Εμείς είχαμε ένα σπουδαίο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν προφανές πως η Φενέρ θα αντιδρούσε. Άρχισαν να πιέζουν και εμείς καθυστερούσαμε να παίρνουμε αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρες και να επιτεθούμε. Μείωσαν τη διαφορά, αλλά είχαμε και πάλι τον έλεγχο του ρυθμού. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε σπουδαία ομαδική προσπάθεια αμυντικά και επιθετικά. Όλοι όσοι έπαιξαν υποστήριξαν το παιχνίδι μας, θυσιάστηκαν, έβαλαν το σώμα τους και έδωσαν τα πάντα για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δώδεκα παίκτες μου βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει. Είχαμε ανάγκη ένα πραγματικά καλό παιχνίδι, όχι μόνο για να πάρουμε τους δύο βαθμούς, αλλά και για να τονωθεί η ψυχολογία μας. Συνεχίζουμε, η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και απαιτείται από όλους να είναι δυνατοί πνευματικά. Είναι το ίδιο είτε κάνεις μια βαριά ήττα είτε όταν παίρνεις μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να παραμένεις ταπεινός, να διαχειριστείς το αποτέλεσμα και να συνεχίσεις τη δουλειά. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας υποστήριξαν απόψε. Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο στα επόμενα ματς και με τη φωνή τους να μας σπρώξουν σε νέες νίκες».

Ερωτηθείς για το που αποδίδει την βελτιωμένη εικόνα των ερυθρολεύκων, απάντησε: «Μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα ήθρε ακόμη πιο κοντά. Δεν είχαμε πρόβλημα, αλλά ήρθε πιο κοντά. Πεισμώσαμε ακόμη πιο πολύ. Μπήκαμε και στα δύο παιχνίδια πολύ συγκεντρωμένοι, στο ένα ματς μας άφησαν να παίξουμε, στο άλλο όχι και έγινε αυτό που έγινε απόψε».
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν ήταν το πιο κυριαρχικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη σεζόν, είπε: «Είχαμε μεγάλη θέληση, μεγάλο πάθος, ακόμη και παιδιά που δεν σκόραραν πολύ, έδωσαν και την ψυχή τους. Δεν με νοιάζουν οι πόντοι που βάζουν. Με νοιάζει κάθε φορά να δίνουν και την ψυχή τους και να παλεύουν για κάθε μπάλα. Ήμασταν πολύ αποφασισμένοι, ετοιμοπόλεμοι και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Το αξίζαμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε χάσει κάποια ματς που δεν τα αξίζαμε. Η ομάδα αντέδρασε και περιμένω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας μέχρι το τέλος».

«Άξιζε να κερδίσει ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε. Ήταν σίγουρο πως θα έμπαινε πολύ επιθετικά μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε. Ήταν έτσι όπως το περιμέναμε. Έπαιξαν πολύ δυνατά, έβαλαν ό,τι σουτ πήραν και αυτό ήταν από τα κλειδιά του αγώνα. Άξιζαν να κερδίσουν. Στη ζωή μας έχουμε καλές και κακές στιγμές, είναι μέρος του παιχνιδιού και είναι κατανοητό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ο τρόπος που παίξαμε σήμερα. Δεν ήμασταν στο παιχνίδι, δεν προσπαθήσαμε καν να παλέψουμε και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πάντα η ευθύνη είναι του προπονητή. Τώρα θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε, όλοι μας και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό που έγινε σήμερα. Γιατί μπορείς να παίξεις άσχημα, αλλά αν δεν παλεύεις ειδικά από την αρχή του αγώνα, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι».
«Σεβόμαστε πρώτα τους εαυτούς μας»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, τόνισε: «Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, αλλά, πρώτα από όλα, σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Θέλαμε να αντιδράσουμε. Το κάναμε με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νικήσαμε. Τώρα, δείξαμε ξανά αντίδραση. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, είναι μεγάλη η σεζόν. Ίσως η πραγματική σεζόν ξεκινά σε λίγες εβδομάδες».

Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε θα πρέπει σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη να αποτελέσει την οδηγός για μια καλύτερη συνέχεια… «Την χρειαζόμαστε πάρα πολύ τη νίκη. Δεν είμαστε όπως θέλουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Καμιά φορά, όταν σε πάρει η κατηφόρα, βγαίνει το άδειασμα. Δείξαμε καλή αντίδραση, αλλά δεν φτάνει. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει άνθρωπος της ομάδας που δεν στεναχωριέται. Όλοι βάζουμε την ομάδα πάνω από τον εαυτό μας. Καμία ομάδα όμως δεν έχει πάει τρένο μέχρι τέλος. Πέρσι, για παράδειγμα, φάνηκε ότι αδειάσαμε στο τέλος. Νιώθω καλύτερα πλέον μετά το πρόβλημα στο πόδι κι ελπίζω να βρω σύντομα τον εαυτό μου στο 100%».

O Αμερικανός γκαρντ, Μπράιαν Ρόμπερτς, τόνισε: «Ξέραμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Τις τελευταίες εβδομάδες, δεν παίζαμε όπως θέλαμε. Το να έρχεται μία μεγάλη ομάδα εδώ, μάς έκανε να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ήταν μια μεγάλη νίκη, μία νίκη-δήλωση. Θέλαμε μία καλή εμφάνιση, δεν σκεφτόμασταν την βαθμολογία. Είναι καλό πάντως που έχουμε δύο νίκες κόντρα σε αυτή την ομάδα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger