Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Κύμη 93 - 78

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Κύμη 93 - 78


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ της Κύμης με 93-78, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.
Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι η ομάδα μας προηγήθηκε με 17-11. Ωστόσο, στην συνέχεια έχασε την συγκέντρωσή της (ο προπονητής μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε αρκετά παράπονα από τους διαιτητές και μάλιστα χρεώθηκε με τεχνική ποινή) και η Κύμη με όπλο της την περιφερειακή της ευστοχία κατάφερε να προσπεράσει και να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 25-21. Στο 14' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +8 (29-37), όμως, με πιεστική άμυνα και επιθετικές αιχμές τους Βασίλη Σπανούλη και Βασίλη Τολιόπουλο οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν με ένα σερί 10-0 να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ (39-37, στο 16').
Η ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (46-46), ενώ το 3ο δεκάλεπτο είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι... Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στις καλύτερες δυνατές επιθετικές επιλογές, την ίδια στιγμή που η Κύμη συνέχισε να εκτελεί με εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια, γεγονός που της επέτρεψε να κλείσει την 3η περίοδο προηγούμενη με 66-65. Στο τελευταίο επτάλεπτο (70-70, στο 33'), όμως, η εικόνα της ομάδας μας άλλαξε άρδην... Με καλή άμυνα, τον Κάιλ Γουίλτζερ να εκτελεί από την περιφέρεια και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να παίζει χωρίς αντίπαλο κάτω από το καλάθι, ο Ολυμπιακός με ένα επί μέρους σκορ 17-3 βρέθηκε στο +14 (87-73, στο 37') και ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση νίκη.

* Ο 28χρονος φόργουορντ, Κώστας Παπανικολάου, δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα, λόγω ροτέισον.

* Πριν το τζάμπολ και αμέσως μετά την παρουσίαση των δύο ομάδων, οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο κατευθύνθηκαν στο πανό στην Θύρα 7 που ανέγραφε "Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας 8/2/81" και άφησαν ένα τριαντάφυλλο στην μνήμη των 21 ανθρώπων που στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκης σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Φόρο τιμής απέτισαν και οι παίκτες της Κύμης.

Δεκάλεπτα:  21-25, 46-46, 65-66, 93-78.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2 τρ.,8 ασ.), Μιλουτίνοφ 15 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 9 (4ασ., 2 κοψ.) , Μάντζαρης 7 (1), Τόμπσον 2, ΜακΛίν 4 , Τολιόπουλος 11 (3), Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 15 (2τρ., 4 ασ.), Μπόγρης, Γουίλτζερ 11 (3).

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 13 (3), Οκερεαφόρ  2, ΜακΓκι 9, ΜακΦάντεν 21 (4), Σμιθ 9 , Γερομιχαλός 1, Τσαγκαράκης 8 (1), Τζόουνς 9, Γλυνιαδάκης 2, Κάιζερ, Μπάρλος 4, Μαργέλης.


«Κάναμε αυτό που έπρεπε»
Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Ήταν ένα ματς που κάναμε αυτό που έπρεπε για να το κερδίσουμε και κάναμε αυτό που έπρεπε σε όλη την διάρκειά του, αμυντικά όμως στην τελευταία περίοδο. Και κυρίως στα τελευταία επτά λεπτά. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε την δυνατότητα να το παίξουμε με καλύτερη άμυνα για να το κερδίσουμε. Σίγουρα δεν ήμασταν έτσι όπως θέλουμε. Η Κύμη είναι μια ομάδα που έχει πολύ αθλητικούς ξένους παίκτες. Ενεργειακά το παιχνίδι ήταν απαιτητικό. Πιστεύω πως είχαμε ένα έλλειμα ενέργειας λόγω της προσπάθειας πριν τρεις μέρες με την Φενέρ.Όμως κάναμε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε. Δεχθήκαμε 12 πόντους στο τέλος και έχοντας καλή επιθετική μέρα, με πολυφωνία, με πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με 25 ασίστ και μόνο 9 λάθη, με 91% στις βολές, 61% στο δίποντο, πήραμε μια καλή νίκη. Η Κύμη είναι πολύ ανταγωνιστική. Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο πρωτάθλημα, της αξίζουν συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε καλή πορεία. Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».
Ερωτηθείς για το αν είναι δύσκολο για τους προπονητές να προετοιμάζουν τους παίκτες τους για τέτοιου είδους αναμετρήσεις με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, απάντησε: «Οι παίκτες έχουν την εμπειρία να καταλάβουν ότι αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα. Παρόλα αυτά είναι το επίπεδο έτσι που αν δεν παίξεις καλά θα χάσεις. Και είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια για εμάς… Η άλλη ομάδα προετοιμάζεται όλη την εβδομάδα για αυτόν τον αγώνα και από τακτικής πλευράς προετοιμάζουν τα πάντα. Η ομάδα που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αν δεν είναι έτοιμες ενεργειακά και πνευματικά είναι εύκολο να χάσουν ένα παιχνίδι. Και αυτό το βλέπουμε πιο έντονα στο ισπανικό πρωτάθλημα, ακόμη και στην Ρωσία. Δεν μπορείς να πιάνεις κάθε φορά τέτοιο επίπεδο απόδοσης για να κερδίζεις τα ματς με 30 πόντους διαφορά. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στο μπάσκετ. Και ο άλλος παίζει, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι παιδιά που έχουν ταλέντο και ενέργεια. Για παράδειγμα ο ΜακΦάντεν είναι πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάθε ομάδα έχει καλά στοιχεία που αν τα υποτιμήσεις θα χάσεις το παιχνίδι. Εμείς ασφαλώς και δεν υποτιμήσαμε την Κύμη, όμως, μας έλειψε η λίγο παραπάνω επιθετικότητα στην άμυνα για να κάνουμε γρήγορα αυτό που κάναμε στο τέλος».
Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο για αλλαγή στο ρόστερ, είπε: «Εμένα μου είπαν πως γράφτηκε κάτι στα σάιτ. Λέτε να έχουμε βγει στην αγορά και να μην το ξέρω εγώ; Γιατί πραγματικά εκπλήσσομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα. Το δημοσίευμα δεν έχει υπόσταση. Συνεχίζουμε κανονικά».
Ο προπονητής της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την δίκαιη νίκη του. Αλλά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στους παίκτες μας, οι οποίοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα στο παιχνίδι. Όλοι είδαμε πως στο τέταρτο δεκάλεπτο 2-3 φορές που αδρανήσαμε ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα και μας τιμώρησε. Έβαλε μεγάλα σουτ, πήρε μια διαφορά και από κει και πέρα για μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού είναι πολύ εύκολο να διαχειριστεί αυτή την διαφορά και να πάρει τη νίκη. Καλή συνέχεια και πάνω από όλα με υγεία εύχομαι στον Ολυμπιακό και στους τρεις θεσμούς. Και εύχομαι υγεία και στην ομάδα μας. Έχουμε 11 μέρες μπροστά μας που μας δίνουν την ευκαιρία και να ξεκουραστούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας με τον ΠΑΟΚ. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που ακολούθησε και σήμερα την ομάδα ως εδώ. Και όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και στο σημερινό νιώσαμε την στήριξή του».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger