Home » » Euroleague Regular Season: Χίμκι - Ολυμπιακός 82-54

Euroleague Regular Season: Χίμκι - Ολυμπιακός 82-54


Ο Ολυμπιακός έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και υπέστη βαριά ήττα στην Μόσχα από την Κίμκι με 54-82, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
Η ομάδα μας προηγήθηκε με 5-3 στο ξεκίνημα, όμως, στην συνέχεια υπέστη επιθετική και αμυντική καθίζηση... Τα περιφερειακά σουτ δεν βρήκαν στόχο, η μάχη των ριμπάουντ χάθηκε και οι Ρώσοι με όπλο τους την ευστοχία τους από την γραμμή των 6.75μ. "έχτισαν" με ένα επί μέρους σκορ 20-2 μια διαφορά 16π. (23-7, στο 7').
Ο κόουτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος, "ανακάτεψε" την τράπουλα, όμως, κανένα από τα σχήματα που χρησιμοποίησε δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν με το... σταγονόμετρο, την ίδια ώρα που η Κίμκι εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά της ομάδας μας έφτανε με άνεση στο καλάθι, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς (+25, 47-22 στο 19' και +24, 49-25 στο 20').
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην επανάληψη... Οι Ρώσοι όχι μόνο διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο (61-36), αλλά αύξησαν κι άλλο τις αποστάσεις (32π., 72-40, στο 33'). Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να "μαζέψει" όσο μπορούσε την διαφορά, όμως, παρά τα εύστοχα σουτ του Γουϊλτζερ, δεν τα κατάφερε (τελικό: 82-54).
*Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ιωάννης Παπαπέτρου πονούσε στην μεσότητα του δεύτερου μεταταρσίου και αύριο (19/01) θα εξεταστεί για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.
*Ο Αμερικανός σέντερ, Τζαμέλ ΜακΛιν,  δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους σπασμούς στην μέση που ένιωσε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Μακάμπι Τ.Α. στην προηγούμενη αγωνιστική και παρακολούθησε τo ματς με πολιτικά.

Δεκάλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54.

Κίμκι (Μπαρτζώκας): Σβεντ 19 (2), Χάνεϊκατ 6(2), Βίαλτσεφ 3(1), Μάρκοβιτς 7(1), Μόνια, Γκιλ 7(1), Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ, Αντερσον 8, Τζένκινς 16(4), Τόμας 12(2).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5 (1), Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 10, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3(1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης, Γουίλτζερ 11(3), Τόμπσον 4.

"Δική μου η ευθύνη να βρω λύση"
Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Κίμκι, έπαιξε καλύτερα από εμάς από την αρχή μέχρι το τέλος. Εμείς ξεκινήσαμε άσχημα, δεν είχαμε συγκέντρωσή και στην επίθεση ήμασταν πολύ κακοί. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τα σουτ που μας έδωσε η αντίπαλός μας. Αμυντικά επίσης δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Θεωρώ πως το πρόβλημα ήταν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ήταν τόσο αμυντικό, όσο και επιθετικό. Είναι το δεύτερο πολύ κακό μας παιχνίδι και είναι δική μου ευθύνη να βρω την λύση για να αλλάξει αυτή η εικόνα. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια σε επτά μέρες και δεν είναι εύκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις υψηλή απόδοση και στις τέσσερις αναμετρήσεις".

"Συγγνώμη..."
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μάντζαρης, απολογήθηκε για την άσχημη εμφάνιση της ομάδας μας. "Δεν υπάρχει εξήγηση. Είμαστε απογοητευμένοι. Είναι η δεύτερη σερί ήττα με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να βρούμε γρήγορα τι φταίει και να το αλλάξουμε. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Είναι κρίμα μετά από την καλή μας εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι. Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, γιατί οι καλές ομάδες φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Δεν υπάρχει εξήγηση για αυτό που συμβαίνει. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Η εμφάνιση αυτή δεν μας αντιπροσωπεύει. Είναι κρίμα να ξεφτιλιζόμαστε. Αδικούμε εαυτούς μας. Ότι και να πούμε είναι λίγο... Ήταν απογοητευτική η εμφάνιση και κάτι πρέπει  να αλλάξει άμεσα... Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσα από την δουλειά να βελτιωθούμε... Έρχονται πολύ δύσκολα ματς... Και στην Πατρα και Ευρώπη... Πρέπει να αλλάξουμε 200% την εικόνα μας. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο μας. Δεν αξίζει αυτό ούτε στους φιλάθλους μας, ούτε και σε εμάς. Υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αλλάξουμε".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger