Home » » Προμηθέας Πατρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 73 - 87

Προμηθέας Πατρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 73 - 87


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στην Πάτρα του Προμηθέα με 87-73, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.

Οι "ερυθρόλευκοι" κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο, πήγαν σε σωστές επιθετικές επιλογές, περιόρισαν με την καλή τους άμυνα τους Πατρινούς και "έχτισαν" μια διαφορά 10π. (24-14, στο 8'). Στην 2η περίοδο οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Κάιλ Γουίλτζερ μπήκαν "ορεξάτοι" και με ένα επί μέρους σκορ 17-1 εκτόξευσαν τον δείκτη της  διαφοράς από το +9 (17-26, στο 10'), στο +25 (18-43, στο 15'). Ο Προμηθέας, ωστόσο, απάντησε άμεσα... Εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της ομάδας μας, αλλά και κυρίως τα εύκολα λάθη της (υπέπεσε συνολικά σε  11 στο πρώτο εικοσάλεπτο, έναντι 4 των γηπεδούχων) και με ένα επί μέρους σκορ 18-2 μείωσε στους 9π. (36-45, στο 20').

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός πάτησε...  γκάζι και αύξησε ξανά τις αποστάσεις στο +18 (38-55, στο 24'). Όμως, παρότι διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο είδε τον Προμηθέα να εκμεταλλεύεται την περιφερειακή του ευστοχία και να κατεβάζει την διαφορά στους 8π. (55-63, στο 30'). Οι Πατρινοί προσπάθησαν να πιέσουν για να ξαναμπούν στο ματς (65-74), όμως, ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ανέλαβε δράση και "καθάρισε" οριστικά την υπόθεση διπλό για την ομάδα μας!

Δεκάλεπτα: 17-26, 36-45, 55-63, 73-87
Προμηθέας Π. (Γιατράς): Λίποβι 3(1), Τουντζιαράκης 3, Γκίκας 3(1), Φαγiέ 4, Σαλούστρος 10(2), Γκάτζιος, Χολ 6, Τουρέ 3(1), Ερμείδης, Έλις 20, Μάρι 3(1), Μιλόσεβιτς 21(2).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 18(4), Μιλουτίνοφ 8(9 ριμπ.), Στρέλνιεκς 7, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7(6 ριμπ., 5 ασ.), Ρόμπερτς 11(3),   Μάντζαρης 3, Μπόγρης 4(7 ριμπ., 3ασ.), Γουίλτζερ 17(4), Τόμπσον 1.
"ΜVP είναι όλη η ομάδα"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Ήταν μια δύσκολη αποστολή για εμάς, γιατί παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα. Μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, καλή οργάνωση μέσα στο γήπεδο, ξέρει που να χτυπήσει, ξέρει τί θέλει. Έχει διάφορα σχήματα, ψηλά, κοντά, παίκτες που μπορούν να απειλήσουν και κοντά και μακριά από το καλάθι.  Ήμασταν από την αρχή συγκεντρωμένοι. Πάντα είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, εκτός από ένα διάστημα που κάναμε μια κοιλιά όταν η διαφορά είχε ξεφύγει. Αυτό έγινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είναι φυσιολογικό, δεν μπορείς να παίζεις πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Το θετικό είναι πως όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου δύσκολου αγώνα. Είχαμε συγκέντρωση, καλή άμυνα σε γενικές γραμμές. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ, δώσαμε πολλά επιθετικά στον αντίπαλό μας και είχαμε και πολλά λάθη στην επίθεση. Αυτά τα δύο κομμάτια πρέπει να δούμε. Όμως, συνολικά η προσπάθειά μας ήταν αρκετά καλή. Είχαμε αρκετά εύκολα καλάθια, τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο, σουτάραμε καλά απ' έξω, είχαμε καλές επιλογές, είχαμε καλή κυκλοφορία και πολυφωνία στην επίθεση, στοιχεία που χρειαζόμαστε και θέλουμε να τα διατηρήσουμε".
Και συνέχισε αναφερόμενος στο δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας ειδικά τις τελευταίες δέκα μέρες... "Να μην ξεχνάμε πως ουσιαστικό αυτό το ματς ήταν πέμπτο για εμάς τις τελευταίες δέκα μέρες. Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Και η συνέχεια είναι δύσκολη, όμως, όταν παίζεις back to back παιχνίδια και έχεις παίξει 4 ματς σε 7 μέρες με ταξίδια και έρχεσαι να παίξεις το 5ο ματς, δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολλά αποθέματα ενεργειακά και ψυχικά και σήμερα νομίζω τα είχαμε. Θέλω να ευχηθώ στον κόουτς και στον Προμηθέα καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για την έως τώρα πορεία τους".
Ο κόουτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό "παρών" στο κλειστό της Πάτρας. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού που  ήταν εδώ και στήριξε την ομάδα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και νομίζω πως τους ανταποδώσαμε την φωνή που έδωσαν κατά την διάρκεια του αγώνα για να ενισχύσουν τους παίκτες μας. Τους ευχαριστώ".
Για τον ποιον θα επέλεγε ως MVP, απάντησε: "Όλη την ομάδα, γιατί σήμερα λειτουργήσαμε πάρα πολύ ομαδικά. Είχαμε αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, αλλά είδατε και στην επίθεση πως κυκλοφορούσε η μπάλα.  Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, αλλά και διαστήματα που παίξαμε όπως πραγματικά θέλουμε να παίζουμε. Θεωρώ πως αυτό το δείχνει η πολυφωνία, οι πολλές ασίστ και ότι όλοι οι παίκτες σκόραραν με υψηλά ποσοστά. Αυτό οφείλεται στο ότι πραγματικά είχαμε καλή κυκλοφορία. ΜVP είναι όλη η ομάδα".
Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την περσινή ομάδα με την φετινή, είπε: "Φέτος είναι πιο αθλητικό, πιο γεμάτος. Έχει πιο πολλές λύσεις. Έχει στόχους. Είναι μια πολύ καλή ομάδα...".
"Εύχομαι να πάει ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ και να το κατακτήσει"
 Από την πλευρά του ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, τόνισε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο γήπεδο με φιλάθλους και δικούς μας και του Ολυμπιακού.  Χάρηκαν ένα ωραίο μπασκετικό παιχνίδι. Ήμασταν άτυχοι βρήκαμε έναν Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός. Τον παρακολουθώ και θεωρώ πως  έκανε ένα από τα καλύτερά το παιχνίδια φέτος. Ήταν πολύ εύστοχος. Μας έφυγε λίγο το παιχνίδι. Είχαμε άγχος την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός μας μπήκε πολύ συγκεντρωμένος. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, πίεζαν πολύ στις πρώτες πάσες. Μπορέσαμε όμως να αντιδράσουμε. Πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, κάναμε κάποια κλεψίματα, βάλαμε κάποια σουτ, γύρισε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να ξαναγυρίσουμε το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός όπως είπα ήταν πολύ καλός, είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας και κέρδισε δίκαια. Νιώθω περήφανος και ευτυχισμένος που έζησα αυτή την στιγμή σήμερα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Αυτοί που ξέρουν για εμένα, καταλαβαίνουν. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Νιώθω μεγάλη περηφάνια και βαθιά συγκίνηση. Ευχαριστώ τον Προμηθέα που μου έδωσε αυτή την δυνατότητα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό στο επόμενο παιχνίδι που θα παίξουμε στο ΣΕΦ να είναι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και να το κατακτήσει".
Για την παρουσία του Έλις κι αν είχε σκοπό να... ξαφνιάσει με την χρησιμοποίησή του τον Ολυμπιακό, απάντησε: "Πρώτα από όλα ξαφνιαστήκαμε εμείς. Είναι νέος παίκτης στην ομάδα. Τί να ξαφνιάσεις τον Ολυμπιακό με τον Έλις; Μιλάμε για άλλα επίπεδα, άλλα δεδομένα. Το λάθος το δικό μου είναι πως προσπαθώ να σκέφτομαι σα να έχω τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν καταλαναίνετε... Ο Έλις είναι νέος παίκτης, προσπαθούμε να τον βάλουμε στο παιχνίδι και στις προπονήσεις έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει. Του βγήκε το παιχνίδι... Δεν θέλαμε να ξαφνιάσουμε κανέναν. Είμαστε χαρούμενοι με αυτό που είδαμε σήμερα, το θέμα είναι να υπάρξει μια συνέχεια".
Ο Κάιλ Γουίλτζερ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. "Χαίρομαι για αυτό. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν την μπάλα και σκόραρα. Προερχόμασταν από μια σκληρή ήττα και θέλαμε να ανακάψουμε. Θεωρώ πως η άμυνα μας έδωσε ενέργεια στην επίθεση. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Είναι πάντα δύσκολες οι εκτός έδρας αναμετρήσεις".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger