Home » » Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68 - 61

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68 - 61


Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 61-68, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.
Με σούπερ άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι "ερυθρόλευκοι" έχτισαν μόλις στο 5' μια διάφορα 10π. (13-3). Ακολουθώντας την ίδια συνταγή αύξησαν κι άλλο τις αποστάσεις (11π., 20-9), κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που μέχρι το 9' σκόραρε αποκλειστικά από την γραμμή της φιλανθρωπίας! Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρέμειναν σταθερά σε θέση οδηγού (15-25, στο 13'), παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επισκέπτονται πολύ συχνά την γραμμή των βολών. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός άντεξε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (30-32).
Το γεγονός, ότι οι ψηλοί μας ΜακΛιν και Μιλουτίνοφ φορτώθηκαν πολύ νωρίς με τέσσερα φάουλ (αμφότεροι τα "κουβαλούσαν" από το 22', ενώ ο Μιλουτίνοφ έκανε το 5ο στο 32' δευτερόλεπτα αφότου τον επανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος) δημιούργησε σοβαρό αμυντικό πρόβλημα στην ομάδα μας. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκλεισε 3η περίοδο προηγούμενος με 50-48, ενώ στο 34' βρέθηκε για πρώτη φορά στο +9 (65-56, στο 37'). Παρά την έλλειψη δυνάμεων και λύσεων η ομάδα μας συνέχισε να παλεύει (65-60, στο 38'), δεν μπόρεσε, όμως, να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Ντένμον, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 1, Καλάθης 9, Σίνγκλετον 6 , Ρίβερς 16(3), Παππάς 5, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 12(2), Μήτογλου 7(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10(1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13 (12 ριμπ.), Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 5, ΜακΛιν 9, Στρέλνιεκς 1, Ρόμπερτς 4, Μπόγρης, Γουίλτζερ 3, Τόμπσον 2.

"Το αποτέλεσμα το έκρινε η διαιτησία"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο πως το έκρινε η διαιτησία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο σκόραρε μόνο δύο δίποντα. Στα πρώτα 4-5 λεπτά δεν μπορούσε να σκοράρει και εκεί είδαμε κατευθείαν ότι η διαιτησία τον έστειλε στις βολές και τον κρατούσε μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έγινε και στην δεύτερη περίοδο και όχι μόνο αυτό. Ο ΜακΛιν είχε τρία φάουλ από την πρώτη περίοδο, ο Μιλουτίνοφ είχε τρία φάουλ στο ημίχρονο. Φορτώσανε τους ψηλούς μας με φάουλ. Εμείς όσο αντέχαμε κρατούσαμε. Ήμασταν μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο είδαμε τον κύριο Πηλοϊδη να μπαίνει στην συνισταμένη εκτός από τους κυρίους Παναγιώτου και Αναστόπουλου. Θεωρώ πως έτσι όπως πήγαμε μέχρι τέλους παλεύοντας το παιχνίδι, έχοντας την διαιτησία να σφυρίζει με διαφορετικά κριτήρια, το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά. Αν δείτε και τα νούμερα ήμασταν περισσότερη ώρα μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός σήμερα, έβαλε 2-3 σουτ. Λογικό είναι όταν μέχρι το σημείο που δεν μπορεί να σκοράρει έχει την βοήθεια της διαιτησίας θα βρει 2-3 λεπτά ρυθμό. Μόλις πήρε την διαφορά είδαμε την διαιτησία να σφυρίζει και 2-3 φορές υπέρ του Ολυμπιακού, για να ισοφαρίσει αυτά που έδινε πιο πριν".

Ερωτηθείς για τον αριθμό των βολών που εκτελεί η ομάδα του στην Ευρωλίγκα, απάντησε: "Δηλαδή ο Παναθηναϊκός σουτάρει λιγότερες βολές; Γιατί εγώ είδα στο τελευταίο παιχνίδι πως ο αντίπαλος προπονητής διαμαρτυρόταν για την διαιτησία εδώ στο ΟΑΚΑ". Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει γιατί η διαιτησία να είχε τέτοιον ρόλο από την στιγμή που το αποτέλεσμα δεν είχε βαθμολογική αξία, είπε: "Φανταστείτε τι έχει να γίνει σε αυτά που θα μετράνε τα αποτελέσματα". Για το αν είναι προσβλητικό για τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως σύμφωνα με τα λεγόμενά του οι διαιτητές έκριναν το ματς, ξεκαθάρισε: "Όχι προσβολή δεν είναι. Εγώ τον σέβομαι τον Παναθηναϊκό και το έχω δείξει με την στάση μου όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό. Οπότε μην δυναμιτίζεται την ατμόσφαιρα. Εγώ σέβομαι τον Παναθηναϊκό, σέβομαι τον προπονητή του, σέβομαι όλους τους παράγοντες της ομάδας".

Αναλύοντας την εμφάνιση των παικτών του και το που οφείλεται η αγωνιστική κάμψη, τόνισε: "Εγκλωβίστηκε ο Παναθηναϊκός από την άμυνά μας. Δεν είχε δημιουργία, 9 ασίστ, 10 λάθη μέσα στην έδρα του. Σίγουρα εμείς είμαστε σε μια φάση που δεν παίζουμε καλά γιατί κάποιοι παίκτες είναι καταπονημένοι επειδή κάποιοι άλλοι έλλειπαν λογω τραυματισμών. Έχουν επιβαρυνθεί και είναι σε κάμψη. Το έχω εξηγήσει πολλές φορές και περιμένω πιο πολλά και από άλλους παίκτες. Σήμερα πάλεψαν όλοι και κάναμε μια προσπάθεια. Ξέρω πως θα παίξουμε καλύτερα, όταν όλοι ξεκουραστούν και φορμαριστούμε. Όταν είχαμε ένα ρόστερ πριν 1.5 μήνα με 16 παίκτες, κατεβαίναμε με 10 και στην διάρκεια του αγώνα ο ένας δεν μπόρεσε να παίξει και παίξαμε με 9, καταλαβαίνετε πως αυτοί οι 9 τραβούσαν μεγάλο λούκι. Αυτοί που επέστρεψαν δεν έχουν βρει ακόμα ρυθμό. Για παράδειγμα ο Μιλουτίνοφ ήταν ένα μήνα έξω. Ακόνη δεν έχει φορμαριστεί είναι λογικό. Οι άλλοι που έπαιζαν για τον Μιλουτίνοφ είναι κουρασμένοι. Όσο ήμασταν φρέσκοι καλύψαμε αυτούς τους τραυματισμούς. Ωστόσο, τα πολλά παιχνίδια μας έφεραν ένα ντεφορμάρισμα. Σήμερα, όμως, εγώ είδα μια ομάδα που προσπάθησε, που έπαιξε καλά. Όχι άριστα, αλλά έκανε ένα καλό παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να παίζεις το ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλό ρόστερ, καλό προπονητή και μπροστά στον κόσμο του δεν μπορείς να παίξεις καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ομάδες έχουν κερδίσει εδώ μέσα. Δεν είναι αμελητέα η προσπάθειά μας, δεν είναι όμως και αρκετή. Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Και όταν θα μπουν όλοι σε καλή φόρμα, τότε το σύνολο θα είναι όπως ήμασταν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι τότε ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στην Ευρωλίγκα. Θα έπαιζε το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας και έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι μέσα και στους τρεις στόχους".
"Παίζουν με την νοημοσύνη και τον ιδρώτα μας"

Ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, κάναμε μία τρομερή προσπάθεια. Από κει και πέρα, δυστυχώς στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι παίζουν με την νοημοσύνη μας, τον ιδρώτα μας, την προσπάθειά μας. Τι να κάνουμε; Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε όλους και όλα. Είναι κρίμα. Υπάρχουν παίκτες σε αυτή την ομάδα που έχουν ιδρώσει για την φανέλα της Εθνικής, έχουμε ιδρώσει για την Ελλάδα, για το ελληνικό μπάσκετ, για να φέρουμε επιτυχίες στην χώρα και είναι κρίμα να παίζουν έτσι με την νοημοσύνη και τον ιδρώτα μας και να μην μας αφήνουν να χαρούμε ένα άθλημα που αγαπάμε, που κάνουμε από μικρά παιδιά και προσπαθούμε να προσφέρουμε. Στο παρκέ κάναμε ένα τρομερό βήμα μπροστά. Δώσαμε μάχη μέχρι το τέλος και παίξαμε όπως θέλουμε να παίζουμε σύμφωνα με την ταυτότητα που έχει αυτή ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια καλή αρχή για να συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και η σεζόν είναι μεγάλη".

Για το αν επηρεάζονται από την όλη κατάσταση και αν είναι εύκολο να μείνουν συγκεντρωμένοι μετά από μια ήττα η οποία ήταν αποτέλεσμα διαιτητικών σφυριγμάτων, απάντησε: "Είναι δύσκολο, αλλά έχουμε ένα προπονητικό τιμ και έναν προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να μας κρατάει συγκεντρωμένους. Αλλά όπως είπα πριν και θα το ξαναπω, είναι άσχημο να παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Δεν επαγγελματικό και δεν είναι στα όρια του αθλητισμού".
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης, δήλωσε: "Δεν έχω μιλήσει ποτέ για την διαιτησία, αυτό όμως που ίσως μπορώ να πω είναι ότι κάθε ομάδα που χάνει, κάνει την αυτοκριτική της. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι διαιτητές. Πρέπει να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους, γιατί καλώς ή κακώς εκείνοι παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτά τα ματς. Όλοι πρέπει να βελτιώνονται για το καλό του αθλήματος".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger