Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 62 - 70

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 62 - 70


Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ευρωπαϊκό αήττητο της έδρας του. Έχασε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό με 62-70, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Κακές επιθετικές επιλογές και αμυντικά κενά έφεραν τους "ερυθρόλευκους" στο -9 (2-11) στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσαν επιθετικές  λύσεις και βοήθησαν την ομάδα μας να προσπεράσει με 17-16 (στο 10'). Με ένα σερί 9-0 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και στο +8 (17-25 στο 14') και βασιζόμενος στην περιφερειακή του ευστοχία, κατάφερε να κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενος με 35-30.

Με πιεστική άμυνα και τον Γιάνι Στρέλνιεκς να... σολάρει στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 44-44, στο 28' και προσπέρασε με 47-44  με μια βολή του Τόμπσον και ένα καλάθι του ΜακΛιν. Οι "πράσινοι" απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 12-2, ανακτώντας το προβάδισμα (49-56, στο 32'), ενώ στην συνέχεια αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις στο +12 (54-66, στο 37').  Η ομάδα μας έκανε την ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αποδείχθηκε όμως πως ήταν αργά...

Δεκάλεπτα: 17-19, 30-35, 47-49, 62-70
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 10, Παπαπέτρου 11 (2), Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 4 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 18 (3), Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 2,Μάντζαρης 9 (1), Ρόμπερτς 3, Τόμπσον 1 .
Παναθηναϊκός  (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5(1), Ρίβερς 12(2), Παππάς 2, Γκιστ 15(3), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους 14(1), Γκάμπριελ 5(1), Λοτζέσκι 9(1), Καλάθης 6, Αντετοκούνμπο.
"Πρέπει να συνέλθουμε"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Δεν παίξαμε καλά. Δεν παλέψαμε όπως θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει πριν το ματς. Χάσαμε πολλές μπάλες στην άμυνα, εύκολες μπάλες από τα χέρια μας. Από την άλλη πλευρά Στην επίθεση δεν απειλήσαμε όπως θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και λέι απ και αυτό επηρέασε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν μας επέτρεψε να αλλάξουμε το μομέντουμ του αγώνα. Χάσαμε ένα εντός έδρας ματς, είναι μια σκληρή ήττα., αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε πολύ πιο δυνατά στη συνέχεια. Η Ευρωλίγκα είναι στην αρχή, είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να συνέλθουμε για τη συνέχεια».

Για την επιθετική λειτουργία των ερυθρολεύκων, είπε: «Βέβαια υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση και για αυτό χάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει οι συνεργασίες να γίνουν καλύτερες και να εκτελούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και λέει απ. Θεωρώ πως είναι και θέμα αυτοπεποίθησης».

Ερωτηθείς αν θεωρώ πως πλέον ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογικό πρόβλημα όταν καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Όχι, δεν νομίζω. Έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Επιθετικά δεν λειτουργούμε καλά, αλλά και η άμυνά μας, που δεν ήταν κακή, μπορούσε να ήταν καλύτερη».

Για πως εξηγεί που η ομάδα του δεν κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα όταν πέρασε μπροστά στο σκορ, σχολίασε: «Στο σημείο αυτό δεν είχαμε συγκέντρωση. Στην επίθεση πάλι δεν είχαμε καθαρό μυαλό… Κάποιες επιθέσεις δεν εκτελέστηκαν υπό την πίεση του αντιπάλου και κάποια καλάθια μέσα από την ρακέτα δεν μπήκαν από αστοχία. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το μομέντουμ με το καλό μας παιχνίδι».

Τέλος, για το πόσο επηρεάζει η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, τόνισε: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και σίγουρα όταν δεν παίζει ο ηγέτης σου είναι μια απώλεια. Μέχρι τώρα παίζαμε καλά και δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά. Ασφαλώς όταν θα έρθει, θα είναι η ομάδα κομπλέ. Μας λείπει αυτό. Σίγουρα κάποιοι παίκτες πρέπει να ανέβουν. Ο Στρέλνιεκς ήρθε για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και το δείχνει, αλλά πρέπει να το δείξουν κι άλλοι παίκτες που επίσης ήρθαν για να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σίγουρα πρέπει να βγουν μπροστά και να παίξουν πολύ καλύτερα».
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Κάναμε γενικά καλή δουλειά απόψε. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και η παρουσία μας στην άμυνα ήταν εξαιρετική. Είχαμε τον έλεγχο επιθετικά, παίξαμε έξυπνα. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στην αρχή της τρίτης περιόδου είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά γενικά παίξαμε έξυπνα ειδικά στην επίθεση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πάντα δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις εδώ. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, όχι μόνο για μας, αλλά για όλες τις ομάδες. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Στη Βιτόρια κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά κάναμε 3-4 απίστευτα λάθη στο τέλος. Πάντα προσπαθούμε. Μέχρι τώρα παίξαμε τέσσερα εκτός έδρας ματς και δύο στην έδρα μας στην Ευρωλίγκα, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για την αρχή της σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί έχουμε δύσκολους αγώνες μπροστά μας».

Για τις αλλαγές στην άμυνα, σχολίασε: «Πάντα προετοιμάζουμε τα ματς από άποψη τακτικής. Με τον Ίαν σήμερα παίξαμε λίγο διαφορετικά. Μπορούμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα στην άμυνα, όχι πάντα πετυχημένα. Ο Λεκαβίτσιους βελτιώνεται κάθε μέρα, είναι μικρός ακόμη. Την περασμένη εβδομάδα δεν έπαιξε καλά, αλλά σήμερα μας έδειξε πως έχει χαρακτήρα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Για αυτό τον αποκτήσαμε και είμαι χαρούμενος γιατί θεωρώ πως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μαζί μας ως τώρα».

Ερωτηθείς ποια από τις δύο νίκες της ομάδας του επί του Ολυμπιακού είναι πιο σημαντική, απάντησε: «Και οι δύο νίκες ήταν σημαντικές, αλλά καμία καθοριστική. Η πρώτη νίκη μας έφερε στην πρώτη θέση, αλλά και η σημερινή ήταν πολύ σημαντική μετά τις ήττες μας από την Μπασκόνια και την ΑΕΚ».

Για το αν θεωρεί πως η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού κράτησε χαμηλά στο σκορ τον Ολυμπιακό ή απλά ήταν κακός επιθετικά ο αντίπαλός του, είπε: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του και δεν μπορώ να μιλήσω για την ομάδα τους. Όσον αφορά εμάς, χωρίς άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο. Η άμυνα είναι προτεραιότητα για μας και σήμερα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Ήταν το κλειδί για τη νίκη μας».
Γιάνις Στρέλνιεκς: «Στα τελευταία ματς έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Η απουσία ενός παίκτη σαν τον Σπανούλη είναι σημαντική. Χάσαμε και πολλά ριμπάουντ με αποτέλεσμα να δεχόμαστε εύκολα καλάθια και να μην μπορούμε να τρέξουμε. Ξέρουμε τη σημασία αυτών των αγώνων αλλά πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να μείνουμε ενωμένοι».
Τζαμέλ ΜακΛιν: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στις προπονήσεις. Είναι μεγάλη η σεζόν. Πρέπει να βελτιωθούμε. Θα χάσουμε και θα κερδίσουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Χάσαμε τα ριμπάουντ, πράγματι. Όλες οι απαντήσεις μου θα είναι οι ίδιες. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Πήραν αυτή τη νίκη, αλλά δεν τελείωσε η σεζόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά και τις προπονήσεις. Τίποτα δεν αλλάζει. Πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger