Home » » Basket League Playoffs Game 4: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-58

Basket League Playoffs Game 4: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-58


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 71-58 από τον Παναθηναϊκό Superfoods στον τέταρτο τελικό της STOIXIMAN.GR Basket League στο ΟΑΚΑ και έτσι έγινε το 2-2.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν πολλά λάθη και ήταν ιδιαίτερα άστοχοι με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω με 18-11. Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα επιθετικά άλλαξε, οι Πειραιώτες ήταν πιο εύστοχοι και έτσι μείωσαν στον πόντο με τον Γκριν να είναι καυτός. Τα νέα συνεχόμενα λάθη, όμως, κόστισαν με το ημίχρονο να τελειώνει 39-28 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, πλην του Γκριν, ουδείς άλλος μπορούσε να συνδεθεί με το καλάθι του Παναθηναϊκού Superfoods και έτσι η διαφορά έφτασε ακόμη και στο -20 για την ομάδα μας με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 59-39. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά και τα κατάφεραν να μειώσουν από το -21 στο -13 (65-52) στο 36’. Aλλά ο Ολυμπιακός αστόχησε σε εκείνο το σημείο σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις, έχασε την ευκαιρία να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους και κάπου εκεί, όλα τελείωσαν.
Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ την Κυριακή (11/06, 21:00, Cosmotesports 4).

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58.

Παναθηναϊκός (Superfoods): Σίγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (3).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 3, Γουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1τριπ, 8ριμπ), Μάντζαρης 3 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “ Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Δεν είχαμε συγκέντρωση και ψυχραιμία. Χάσαμε από την επίθεση, 23 λάθη που επέτρεψαν 26 εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Κάναμε μια προσπάθεια στο τέλος, κάπως μειώσαμε, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Πλέον επιστρέφουμε στην έδρα μας για το πέμπτο ματς και θα πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι. Δεν δέχομαι ότι υπάρχουν άδειοι πνευματικά παίκτες, πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν την ίδια ενέργεια, διάθεση και θέληση. Δεν νομίζω πως η λέξη “πνευματικά άδειος” να υπάρχει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι, πιο αποτελεσματικοί και πιο αποφασισμένοι για να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Σίγουρα η ετοιμότητα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε, ήταν λιγότερο η τακτική και περισσότερο η πνευματική ετοιμότητα. Πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε καλύτερα πνευματικά για το πέμπτο παιχνίδι”.
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τους διαιτητές και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το πως γίνεται Παναθηναϊκός και  Ολυμπιακός να είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά κορυφαίοι Έλληνες διαιτητές να μην παίζουν στους τελικούς με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να απαντά πως “είναι πολύ σωστό αυτό που λέτε, αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Ρωτήστε αυτούς που είναι αρμόδιοι”.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ “Δεν υπάρχουν πολλά λόγια που μπορούμε να πούμε. Παίξαμε κακά, πολλά λάθη, μηδέν ψυχραιμία και συγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια εύκολη νίκη. Εμείς δεν είχαμε την ψυχραιμία και την ηρεμία να επιτεθούμε σωστά. Δεν μπορείς να έχεις να πεις πολλά, έγινε το 2-2, την Κυριακή τα υπόλοιπα”.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger