Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-99

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-99

 
Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την τελευταία αγωνιστική του Τοπ-16 της Ευρωλίγκας 2015-16 δεν είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Η παρουσία όμως 9000 φίλων των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα και παρά την ήττα με 99-96 από τους Ρώσους, έδωσε άλλο χρώμα και σημασία στον συγκεκριμένο αγώνα.
 
Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός πλέι οφ Ευρωλίγκας ύστερα από 10 συνεχόμενες παρουσίες, αλλά κανείς απ’ όσους βρέθηκαν στο ΣΕΦ δεν είχε παράπονο από την παρέα του Σπανούλη και του Πρίντεζη.
 
Το αντίθετο. Ο κόσμος βρέθηκε εκεί για να τους στηρίξει. Κι αυτοί μπορεί να μην κέρδισαν τους Ρώσους αλλά ως το τέλος του αγώνα πάλεψαν για τη νίκη και δεν παραδόθηκαν ούτε στιγμή, όπως μόνο αυτοί ξέρουν και πράττουν όλα αυτά τα χρόνια.
 
H AMYNA: Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και σ’ ένα παιχνίδι που δεν υπάρχει κανένα βαθμολογικό όφελος είναι δεδομένο ότι η διάθεση θα λείπει. Έτσι κι έγινε στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν καλή άμυνα στη δεύτερη και τρίτη περίοδο και πολύ κακή άμυνα στην πρώτη και στην τέταρτη. Ειδικά στην περιφέρεια.
 
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Κι αν αμυντικά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ήταν αποτελεσματικοί, επιθετικά είχαν όρεξη. Η επιστροφή του Λοτζέσκι έδωσε επιπλέον λύσεις και βρήκαν ρυθμό και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Πολύ σημαντική η διάθεση που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στα επιθετικά ριμπάουντ.
 
O MVP: Ο κόσμος του Θρύλου. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν στο πλευρό της ομάδας, αλλά αυτή τη φορά ήταν η πιο σημαντική γιατί το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαγθμολογικό ενδιαφέρον και ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά ήταν λογικό να έχει φέρει απογοήτευση. Αυτοί όμως ήταν εκεί και χειροκρότησαν τους παίκτες του Θρύλου.
 
ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ, ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ: Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε και με την εμφάνιση του έδειξε το πόσο έλειψε όλους αυτούς τους μήνες. Ο Αμερικανός δεν είναι ακόμα έτοιμος αλλά είναι σίγουρος ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του.
 
Τα δεκάλεπτα: 25-33, 45-50, 69-64, 96-99
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 7 (2), Χάντερ 11, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης 8, Μάντζαρης 12 (2), Ουόρικ 2, Χάκετ 6 (1), Λοτζέσκι 18 (2), Παπανικολάου 5.
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 20, Κουλάγκιν Κ., Τεόντοσιτς 13 (2), Φριντζόν 11 (2), Νίκολς 5 (1), Τζάκσον 13 (1), Λαζάρεφ 4, Βοροντσέβιτς 10 (1), Χίγκινς 5 (1), Κουρμπάνοφ 11 (2), Χάινς 7.
 
Οι δηλώσεις
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία δύσκολη στιγμή, δεν πρόκειται να παίξουμε στα πλέι οφ, πολύ στενοχωρημένοι γι’ αυτό. Δεν είναι η στιγμή να αναλύσουμε τι έφταιξε, η σεζόν ακόμα τρέχει, εκείνο όμως που μπορεί να αναφέρω όταν χτίζεις και έχεις τόσο σημαντικούς τραυματισμούς σε παίκτες κλειδιά, είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Για του λόγου το αληθές, ο Λοτζέσκι ήρθε μετά από 2 μήνες και σήμερα φάνηκε πόσο μας είχε λείψει μέχρι τώρα, αν και δεν είναι στο 100% ακόμα.
Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει κάνει πολλές επιτυχίες, τέτοιες καταστάσεις τον δυναμώνουν, δεν τον πτοούν. Μία ομάδα που συνεχίζει να παλεύει.
 
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση σε όλους. Παλέψαμε με μία ομάδα, που είναι φαβορί, μέχρι το τέλος και με όλες τις δυνάμεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η προσοχή μας είναι στο πρωτάθλημα, στον τελευταίο και βασικό στόχο που έχουμε.
 
Είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει να ανασυνταχθούμε, έχουμε παίκτες που είναι καταπονημένοι και άλλοι που έχουν μικροτραυματισμούς. Πρέπει  να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, έχουμε το ματς το τελευταίο για την κανονική περίοδο πρέπει να νικήσουμε για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και μετά θα δούμε με ποιον θα παίξουμε πρώτα στα πλέι οφ. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας με το Ρέθυμνο. Είναι άξιο αναφοράς το χειροκρότημα του κόσμου, ήταν συγκινητικός και όταν δεν πας καλά και χειροκροτεί, σου δίνει δύναμη, τους ευχαριστούμε πολύ. Να ξέρουν θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τον τίτλο.
 
Χαιρόμαστε που έχουμε μπασκετικούς φιλάθλους και υπάρχουν φορές που δεν θα καταφέρει η ομάδα έναν στόχο της. Όταν βλέπεις να συμπαραστέκεται έτσι ο κόσμος, δεν φοβάμαι τίποτα. Είναι πολύ μεγάλο το στήριγμα, πολύ μεγάλο αυτό που εισπράττουμε, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια. Πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Το σύστημα αποδείχθηκε ότι δεν είναι δίκαιο. Τερματίσαμε πρώτοι και πέσαμε στον πιο δύσκολο όμιλο και μείναμε έξω.
 
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπό μου και προς την ομάδα. Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη. Το πιο σημαντικό είναι να χειροκροτείται η ομάδα, είμαι υπερήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό, κάνω το καλύτερο που μπορώ. Η ομάδα όταν πάει καλά είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε να πάει καλά και θα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο κόσμος καταλαβαίνει πως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και μας στηρίζει. Η δουλειά μας είναι υψηλού επιπέδου. Χτυπηθήκαμε πολύ από τραυματισμούς.
 
Για το κομβικό παιχνίδι που έφερε τον αποκλεισμό: «Το κομβικό παιχνίδι ήταν η ήττα εντός με την Μπάμπεργκ. Αυτό μας στοίχισε πολύ. Θα το κάνουμε στο τέλος αυτό, έχω καθαρό μυαλό, δεν είναι της στιγμής. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο και από εκεί έχασε και άλλα πράγματα, φάνηκε και στα επόμενα 3-4 παιχνίδια. Τον τελικό απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Δεν είναι ώρα για απολογισμό τώρα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους μικροτραυματισμούς. Ο Χάκετ δύο εβδομάδες τώρα παίζει με κομμένο τον τένοντα».
 
Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας: «Με το νέο σύστημα, θα υπάρξουν πέντε φορές που μέσα σε μία εβδομάδα θα παίξουμε δύο παιχνίδια στην ευρωλίγκα. Θα υπάρξουν, δηλαδή, σε 8 μέρες, από Κυριακή σε Κυριακή που θα παίξουμε 4 παιχνίδια! Και δεν το λέω μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες».
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Δεν είναι ώρα για να κάνουμε απολογισμό. Θα τον κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, όταν τελειώσει και το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε συνηθίσει να μένουμε εκτός από τις μεγάλες μάχες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει θαύματα στην Ευρώπη. Μας κακοφαίνεται, όμως, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Παίζουμε σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Πρέπει να παίξουμε στα πλέι οφ του και να κυνηγήσουμε το στόχο που μας έχει απομείνει. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που θα μπορούσαμε να παίξουμε, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, ο οποίος σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ήρθε στο ΣΕΦ και μας χειροκρότησε. Για μένα αυτό το χειροκρότημα αξίζει παραπάνω από έναν τίτλο. Δείχνει ότι μετράνε όλα αυτά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μας. Μας δίνει ώθηση για να κυνηγήσουμε τον επόμενο στόχο μας. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον κόσμο του δεν υπάρχει. Παίζουμε σε μία ιστορική ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Όλα τα παιδιά θέλαμε να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε. Για τον κόσμο, για την ομάδα, για την ιστορία μας. Παλέψαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό».
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Υπάρχει απογοήτευση. Έχουμε μάθει να βρισκόμαστε στους κορυφαίους της Ευρώπης, όμως, φέτος δεν τα καταφέραμε. Είμαστε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι, αλλά κοιτάζουμε μπροστά. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Ό,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να συνεχίσουμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να τελειώσουμε καλά τη φετινή χρονιά. Είναι κρίμα για τη δουλειά που κάναμε να μείνουμε χωρίς τίτλο. Υπάρχουν πολλά λάθη που κάναμε και πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και όλοι μαζί να δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι»,
 
Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger