Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Ρεάλ 99-84

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Ρεάλ 99-84


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 99-84 της Ρεάλ Μαδρίτης στη 12η αγωνιστική του TOP-16 και έφτασε στο 6-6. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ελλάδος ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 19 πόντους.
Η ΑΜΥΝΑ: Ο Ολυμπιακός κράτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της Ευρώπης, κάτω από τους 20 πόντους σε δύο δεκάλεπτα, μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο οι Μαδριλένοι έμειναν στους 33 πόντους.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ:  Για άλλη μια φορά η επίθεση πετούσε «φωτιές». Μετά το ματς με την Κηφισιά, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 97 πόντους, ήρθαν και οι 99 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί ο Θρύλος, εκτός από την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, διαθέτει και την καλύτερη επίθεση.
Ο MVP: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε τα πάντα σωστά μέσα στο παρκέ. Εξαφάνισε τον Κάρολ και στη συνέχει πέτυχε και 19 πόντους με 6/6 τρίποντα.
TI ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ:  Κρατάει το +15 και το γεγονός πως παρέμεινε ζωντανός. Και όλοι ξέρουν τι σημαίνει ο Θρύλος να είναι ζωντανός. Αυτό που «πετάει» είναι ό,τι έγινε στις περασμένες αγωνιστικές. Ό,τι έγινε-έγινε. Πλέον απομένουν δύο βήματα για την πρόκριση, δύο νίκες και ο Θρύλος θα είναι στα play off.

Δεκάλεπτα : 23-17, 53-33, 73-54, 99-84

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3 (1), Χάντερ 5, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 18 (2), Στρόμπερι 5 (1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 17,  Μάντζαρης 19 (6/6τρ.), Γουόρικ 8, Χάκετ 5, Παπανικολάου 8.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 17 (3), Φερνάντεθ, Νοσιόνι 9 (2), Ματσιούλις 6 (2), Ρέγες 6, Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 7, Κάρολ 11 (1), Λίμα, Γιουλ 17 (3), Τόμπκινς, Τέιλορ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, που συνδυάστηκε με τη διαφορά, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δείξαμε μεγάλη αποφασιστικότητα, όποιος έπαιξε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Πήραμε μια μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν από τα καλύτερα που έχουμε κάνει. Η Ρεάλ περιμέναμε πως θα αντιδράσει, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του αγώνα. Είναι μια ομάδα ρυθμού που μπορεί να καλύψει διαφορές, αλλά είχαμε το καθαρό μυαλό για να διαχειριστούμε σωστά το δεύτερο ημίχρονο. Κρατήσαμε μια τόσο μεγάλη ομάδα εκτός αγώνα. Στο τέλος παλέψαμε για τη διαφορά, παίξαμε έξυπνα και ψύχραιμα και πήραμε τη διαφορά που θέλαμε για παν ενδεχόμενο» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως  «έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας, για το πρωτάθλημα και το Top 16, που είναι πολύ σημαντικά. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι’ αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια και τα βλέπουμε μεμονωμένα, για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι μια νίκη που δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Ένα γεμάτο ΣΕΦ είναι πολύ δύσκολο για κάθε ομάδα. Νομίζω πως τους αποζημιώσαμε. Είπα ήδη στα παιδιά πως πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να μη μείνουμε καθόλου σε αυτό», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για το τι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο, η καρδιά ή η τακτική, ο Έλληνας κόουτς: «η τακτική και η αγωνιστικότητα ήταν απαραίτητα στοιχεία και αλληλένδετα. Τα είχαμε και τα δύο σήμερα. Η θέληση για τη νίκη υπάρχει, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις».
Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς τόνισε για τον Χακίμ Γουόρικ πως «εχει παίξει κι άλλα καλά παιχνίδια, αλλά όχι τόσο όσο αυτό. Είναι θετικός στη σκέψη, είναι καλός αθλητής, έχει εμπειρία σε υψηλό επίπεδο και όσο γνωρίζει τη φιιλοσοφία της ομάδας θα παίζει καλύτερα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου και έχει τον ηγέτη της, που είναι ο Βασίλης Σπανούλης, που είναι η αιχμή του δόρατος».

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ: «Το κλειδί μας ήταν η άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ και σταματήσαμε το τρανζίσιον της Ρεάλ. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά από εδώ και πέρα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Όλοι παλεύουν, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και τώρα πρέπει να το δείξουμε. Το πιο δύσκολο πράγμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ο εαυτός μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει να παίζουμε σκληρά».

ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έπαιξαν πολύ πιο δυνατά και η διαφορά έγινε στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν πολύ καλά ποσοστά. Στο δεύτερο μέρος ισορροπήσαμε, παλέψαμε σαν τρελοί, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να παίξουμε έτσι από την αρχή. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε, έχουμε άλλα δύο μπροστά μας και μετά τη σημερινή απογοήτευση πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς. Όλες οι ομάδες είναι ισόβαθμες και υπάρχουν δύο παιχνίδια. Είναι πιθανό μία από τις δύο ομάδες που πέρσι έπαιξαν στον τελικό της Ευρωλίγκας να μείνουν έξω».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger