Home » » Ο επικίνδυνος γρίφος του κόουτς Πλάθα

Ο επικίνδυνος γρίφος του κόουτς Πλάθα

 Η ανανεωμένη Ζαλγκίρις Κάουνας είναι η επόμενη αντίπαλος των ερυθρολεύκων στην Regular Season της φετινής Euroleague. Ποιά είναι τα κυριότερα στοιχεία της ομάδας του Ζοάν Πλάθα;
Η φιλοσοφία της Ζαλγκίρις, θυμίζει κάτι από τον περσινό Ολυμπιακό, παίζει γρήγορο μπάσκετ με επιθετική άμυνα, είναι ικανή στον αιφνιδιασμό και κοιτάζει να τρέξει τον αντίπαλο, κάτι που επισημάνθηκε τόσο από τον Μπαρτζώκα όσο και από τον Πρίντεζη σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους.
 Η διαφορά με τον περσινό Ολυμπιακό είναι ότι η Λιθουανική ομάδα έχει πιο έμπειρους παίκτες, στερείται όμως της ενέργειας που είχαν οι ερυθρόλευκοι καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων. Βέβαια ο φετινός Ολυμπιακός, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας παρουσιάζεται προβληματικός, με εξαίρεση τον αγώνα της περασμένης δευτέρας, οπότε θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την εξαιρετικά επικίνδυνη περιφέρεια των Λιθουανών.
Μια περιφέρεια φωτιά με τους Τρέμελ,  Λαφαγιέτ, Πόποβιτς και Καουκένας είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε ομάδα στην ευρώπη που δεν θα παίξει καλή περιφερειακή άμυνα. Με αντίπαλο την Τσεντεβίτα ο Τρέμελ έμεινε άποντος αλλά οι υπόλοιποι  πέτυχαν 34 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα και μπόλικες ασσίστ, ενώ στα ίδια επίπεδα ήταν και στον επίσης νικηφόρα αγώνα επί της Κάχα Λαμποράλ στην Βιτόρια, ο Τρέμελ σκόραρε 17 πόντους και οι υπόλοιποι άλλους 35, το σύνολο 52 από τους 77 πόντους των Λιθουανών κάτι που προφανώς πρέπει να σημάνει τον συναγερμό για την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την προσθήκη του Τζααμπέρ που ενισχύει ακόμα περισσότερο την περιφερειακή γραμμή της Ζαλγκίρις.
 Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει αρκετά την περιφερειακή του άμυνα, δεν σημαίνει ότι η Ζαλγκίρις κάτω από το καλάθι είναι ακίνδυνη. Μπορεί να απουσιάζουν ο Κλιμαβίτσιους και ο Γιαφτόκας, κάτι που σαφέστατα  οδηγεί τους Λιθουανούς σε ένα περισσότερο περιφερειακό παιχνίδι, αλίμονο όμως αν υποτιμηθούν οι αφοί Λαβρίνοβιτς και ο πάντα υπολογίσιμος και εκρηκτικός Γιανκούνας που δίνουν ποιότητα στο σετ παιχνίδι της ομάδας του Πλάθα.
 Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι, έρχονται με την ψυχολογία στο Ζενίθ, έπειτα από την νίκη στο ντέρμπι. Παράλληλα φάνηκε να διορθώνουν τα κενά στην άμυνα αλλά και να συνέρχονται από το σοκ στην Κωνσταντινούπολη.
Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς έχουμε να κάνουμε με δυο ομάδες που παίζουν γρήγορο μπάσκετ, καταθέτουν ενέργεια πάνω στο παρκέ, ενώ επιχειρούν και αρκετά σουτ από την περιφέρεια τους. Το κλειδί της νίκης για τον Ολυμπιακό, για ακόμα μια φορά είναι η άμυνα, αν οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και παίξουν επιθετική άμυνα στους παίκτες της Ζαλγκίρις θα πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, διαφορετικά αν επιστρέψουν στην παθητική άμυνα που εφάρμοσαν με αντίπαλο την Κάχα (για τον αγώνα με την Αναντολού Εφές ούτε συζήτηση), τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν αφάνταστα.
RedArmy7
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger